Путин и Макрон обсъдиха изпълнението на общата хуманитарна инициатива в Сирия

  • 21 юли 2018 16:17

  • 1312
  • 0
Путин и Макрон обсъдиха изпълнението на общата хуманитарна инициатива в Сирия
© gettyimages

Президентите на Русия и Франция, Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на проведоха телефонен разговор, в който обсъдиха редица актуални международни и регионални проблеми, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от БТА.

"Специално внимание беше отделено на хуманитарните аспекти на сирийското уреждане, включително изпълнението на съвместната руско-френска инициатива за оказване на хуманитарна помощ на населението в района Източна Гута" край Дамаск, се посочва в съобщението.

По-рано днес руското министерство на отбраната съобщи, че руски военнотранспортен самолет Ан-124 "Руслан", излетял от френското летище Шатору, е доставил на летище Хмеймим в Сирия 44 тона хуманитарна помощ, осигурена от Франция. Товарът включва медикаменти, дрехи, палатки, медицинско оборудване и предмети от първа необходимост, предназначени за населението в Източна Гута. Доставката е извършена съгласно решението за съвместен проект за оказване на хуманитарна помощ на сирийското население, прието на 24 май в Санкт Петербург от президентите на Франция и на Русия.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини