Владимир Путин ще плаща глоба

  • 04 февруари 2012 18:06

  • 804
  • 0
Владимир Путин ще плаща глоба
©

Руският премиер Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 предложи да се включи в плащането на глобата, с която са заплашени организаторите на днешния митинг на Поклонния хълм в Москва, тъй като участниците са били повече от заявеното, съобщи РИА Новости.

"Колкото до глобите, нека организаторите да не се вълнуват - готов съм да дам своя принос и отчасти солидарно с тях да отговарям пред закона. Уверен съм, че самите организатори не са очаквали, че хората ще откликнат по този начин на призива да излязат на площада и да заявят подкрепата си", каза премиерът. По-рано днес руските власти съобщиха, че вместо заявения брой от 15 000 души митингът в Москва е бил посетен от 138 000 души, заради което властите планират да наложат глоба на организаторите.

Путин пък заяви, че след митинга му се е обадил кметът на Москва Сергей Собянин с информация, че на митинга са дошли 190 000 души. Премиерът посочи, че също не е очаквал митингът да бъде толкова многоброен.

Последвайте канала на

БТА
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини