Петима ще се борят за президентския пост в Русия

  • 27 януари 2012 10:39

  • 939
  • 0
Петима ще се борят за президентския пост в Русия
© gettyimages

Петимата са кандидатите за президентските избори в Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

Това са премиерът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, издигнат от управляващата партия "Единна Русия", лидерът на комунистите Генадий Зюганов, водачът на "Справедлива Русия" Сергей Миронов, председателят на Либералнодемократическата партия Владимир Жириновски и бизнесменът Михаил Прохоров - независим. Имената им ще бъдат разположени в бюлетините по азбучен ред.

Руската ЦИК отказа днес да регистрира като кандидат за губернатора на Иркутска област Дмитрий Мезенцев заради прекалено голям брой невалидни подписи. Според изискванията на закона Мезенцев трябваше да представи в ЦИК над два милиона подписа на избиратели в своя подкрепа. За кандидатите, издигнати от парламентарно представените партии, това изискване не важеше. Проверката обаче установи, че след като бъдат отстранени недостоверните и невалидни подписи, Мезенцев ще остане с под 2 млн."автографа" в своя подкрепа.

Комисията отказа да регистрира и Григорий Явлински, един от основателите на извънпарламентарната партия "Яблоко". Сред подписите в негова подкрепа бяха открити над 25 % недостоверни и невалидни - петкратно повече от законово допустимия брой, уточнява агенцията.

Последвайте канала на

БТА
939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини