Експерти: Това е планиран терористичен акт с политическа окраска

  • 04 април 2017 18:37

  • 3127
  • 1
Експерти: Това е планиран терористичен акт с политическа окраска
©

Трябва да имаме предвид, че Русия е най-голямата европейска държава с най-голямо мюсюлманско мнозинство. Това е планиран терористичен акт. Той е част от много планирани, които имат и политическа окраска. Това е особено предизвикателство към правоохранителните органи. Това каза ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след, началник на Националната разузнавателна служба от 2002 до 2012 г. в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Терористичната дейност в страната е непрекъсната. В Русия всяка седмица има атентати, но не и в големите градове. След атентата в Домодедово службите за сигурност работят много ефективно. Това не е нова вълна, грешка е да си мислим, че има спад на терористичната активност". Това заяви Николай Радулов, експерт по сигурността.

По думите на Киров не трябва да се успокояваме от факта, че в България до момента е заобиколена от терористите.

"Това, което се случи в Русия е резултат и на миграционната криза. България например е малка страна и миграционните потоци си личат, докато в Русия не е така. Те носят същите възможности за спящи клетки, както в Европа", добави експерта.

Киров заяви, че ние подхождаме към тези проблеми кампанийно. "Не провеждаме систематична подготовка на населението". Той даде пример с Израел. "Това е една цяла нация, която е подготвена. Ние скачаме от проблем на проблем, без да работим систематично".

Радулов добави, че това ще се повтаря до безкрай, докато не се прекъсне тази компактност на ислямските групи в Европа. Нужна е и социална политика и интеграция на тези хора, защото ще започнат да се самовзривяват.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3127 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.10 | 08:13

1
експерти ...те сега всички са експерти, няма случайни...., а това лайненце генералче, защо не е в пандиза?!?!?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини