Украинският президент помилва руски затворник срещу свободата на украински войник

  • 01 декември 2015 14:10

  • 2053
  • 3
Украинският президент помилва руски затворник срещу свободата на украински войник
© gettyimages

Президентът на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември помилва руски гражданин, арестуван в Източна Украйна, и го размени срещу украински войник, пленен от подкрепяните от Русия сепаратисти, предаде Асошиейтед прес.

Порошенко обяви размяната на официалната си страница, на която е поместена и снимка от срещата му с освободения украинец Андрий Гречанов. Президентът посочва, че е помилвал Владимир Старков, руски гражданин, арестуван през юли, докато превозвал камион с боеприпаси в Източна Украйна и по-късно осъден на 14 години затвор. Украинските служби за сигурност разпространиха тогава видео, в което Старков призна, че е руски офицер.

Русия отрича да изпраща войници и оръжия в Източна Украйна, където сепаратисти са от април 2014 г. в конфликт с правителствените сили, отнел досега живота на повече от 8 хиляди души. След септември е в сила прекратяване на огъня, което до голяма степен се спазва.

Последвайте канала на

2053 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.27 | 09:00

3
РОСНАКА НЕ КРАДЕ,А ВЗЕМА КОЕТО РЕШИ.РОСТАКА НЕ ЛЪЖЕ,ТОЙ ПРОСТО ТАКА СИ ДИША.УКРАЙНА,ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСКА БЪЛГАРИЯ ЖЕЛАЕ ДА ИЗРИНЕ РУСКИТЕ ЛАЙНА. ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ЩЕ ЗАГРАБИ,СМАЖЕ И ОСЕРЕ НЕСЪГЛАСНИТЕ ТЕРИТОРИИ. ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....

2015.12.05 | 12:23

2
тоя боклук Порошенко изобщо не избиран никакъв президент не е по конституция президент на Украйна си е Виктор Янукович

2015.12.05 | 12:22

1
PRIQTELQ NA PLEVNELIEV

Добави коментар

Водещи новини