Тимошенко: Задача № 1 на депутатите е да свалят имунитета на властта

  • 21 ноември 2014 14:45

  • 1935
  • 0
Тимошенко: Задача № 1 на депутатите е да свалят имунитета на властта
© gettyimages

Украинският парламент още в първите часове на своята работа трябва да лиши всички политици от имунитет, заяви бившият премиер на източноевропейската страна Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, предаде РИА Новости.

Днес лидерът на партия Баткившчина, която влезе в коалицията от пет партии за правителство, заяви, че няма време за губене. "Трябва да започнем работа веднага. Първото нещо, което Върховната рада трябва да свърши, е да отнеме неприкосновеността на всички политици, съдии, депутати и президента. Не може да вървим напред, ако политиците не станат равни с обикновените украинци", каза тя.

Първото заседание на Върховната рада, избрана на 26 октомври, се очаква да бъде на 27 ноември. Заради споразумението между политическата формация на президента Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, партията на премиера Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град Народен фронт, водената от кмета на западния град Лвов – Андрей Садовий "Самопомощ" и Радикалната партия на Олег Ляшко в пленарната зала кабинетът може да бъде подкрепен от 300 депутати. Общо местата в парламента са 450.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1935 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини