Новият кабинет в Киев готов след 7 дни?

Парламентарната коалиция, която ще излъчи новия украински кабинет, може да бъде съставена още на първото заседание на Върховната рада, пише Газета.ру.

Днес говорителят на президента на източноевропейската страна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември - Виталий Ковалчук заяви, че още по време на първото заседание на органа на законодателната власт, което се очаква до седем дни, няколко партии ще излъчат обща кандидатура за министър-председател и ще връчат своето предложение на държавния глава. "Първата задача на новото правителство ще бъде да внесе предложение за бюджета за следващата година", заяви Ковалчук по киевска телевизия.

Изборите се състояха на 25 октомври. Бариерата от 5% бе премината от партията на премиера Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град "Народен фронт", "Блока на Петро Порошенко", формацията на кмета на западния град Лвов Андрей Садовий "Самопомощ", Опозиционния блок на бившия вицепремиер Юрий Бойко, Радикалната партия на депутата и журналиста Олег Ляшко и политическата формация на бившия премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и "Баткившчина".

Тимошенко вчера изрази готовността си да участва в коалиция, като подчерта, че нейната партия няма претенции за постове в правителството. По-рано от Блока на Порошенко заявиха, че са "за" преговори с всички партии в парламента без Опозиционния блок, защото в тази формация има привърженици на избягалия в Русия бивш президент Виктор Янукович.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет