Русия: Готови сме за диалог с Украйна

  • 26 май 2014 12:21

  • 1874
  • 3
Русия: Готови сме за диалог с Украйна
©

Русия е готова да преговаря с новия украински президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, заяви външният министър на Москва Сергей Лавров, предаде ИТАР-ТАСС.

Руският дипломат коментира избирането на бизнесмена за държавен глава на източноевропейската страна. Лавров обаче отрече, че в преговорите между Москва и Киев е необходим посредник. По този начин министърът на външните работи коментира появилите се спекулации, че бившият грузински президент Михаил Саакашвили може да посредничи в разговорите за регулиране на противоречията. Саакашвили бе държавен глава на страната си през 2008 г., когато Грузия и Русия започнаха въоръжен конфликт за областите Абхазия и Южна Осетия.

Лавров изрази готовността на Москва да обсъжда украинската криза с Брюксел и Вашингтон. "Русия се отнася положително към изказването на Порошенко, който заяви, че първата му визита ще бъде в Москва", посочи още министърът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1874 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
славянин

2014.05.29 | 14:25

2
Приказва ги много точно, първата му международна визита като президент на украйна ще е именно в русия и не случайно, мисли преди да пишеш

2014.05.29 | 14:25

3
на майка ти в миризливата пyтка
Аз

2014.05.29 | 14:24

1
Тоя какви ги приказва! Доколкото знам - Порошенко е казал, че първо ще иде в Донецк. И че преговори с Русия ще води само с помощта на САЩ и ЕС! Свърши времето на Янукович - и Путин трябва да свикне с факта!

Добави коментар

Водещи новини