Станишев: Да не допускаме България да става жертва на великите сили

  • 20 март 2014 15:53

  • 2390
  • 9
Станишев: Да не допускаме България да става жертва на великите сили
© Булфото

Председателят на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на призова да се избегне България да се превърне в жертва на поредната криза - голяма геополитическа игра между велики сили. Той направи този коментар пред български журналисти в Брюксел преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители от европейската левица по повод събитията в Украйна.

България е сред страните с много добре очертана и последователна позиция по цялата криза. В самия Европейски съюз има цяла палитра от мнения, отбеляза Станишев. България има своите интереси и от икономически санкции би могла да изгуби изключително много - нашата икономика, туризъм, българските граждани, добави той по повод очакванията по-късно тази вечер Европейският съвет да обсъди налагането на допълнителни санкции срещу Русия заради присъединяването на Крим. Няма как да не отчитаме интересите на етническите българи в Украйна, първият приоритет на нашата държава трябва да бъде да ги подкрепи, заяви Станишев. Той съобщи, че утре в София ще се срещне с председателя на асоциацията на българите в Украйна, за да се чуе и техният глас.

Станишев отбеляза, че досега в Европа нито един парламент не е приел позиция по украинската криза. Тогава тези, които приказват, да проявят малко интелигентност и да разберат какво става другаде, допълни той по повод дебатите в Народното събрание и свързаните с тях политически коментари.

Всички - ЕС, Русия и Украйна, трябва да търсят мостове, а не да градят нови стени, въпреки изключително напрегнатата ситуация. Европа ще загуби много от нова студена война, коментира Станишев.

Последвайте канала на

БТА
2390 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
р

2014.03.21 | 15:31

9
Защо този украински евреин представлява българските интереси в Брюксел!?
диване

2014.03.21 | 15:31

8
Станишев, марш в родната си Турция!

2014.03.21 | 15:02

5
Въпреки протестите, предизборните обещания и законите, Станишев и правителството дават рамо на застрояването на Карадере от офшорка с незнайни собственици. O C T A B K A

2014.03.21 | 15:02

7
Не са съвсем неизвестни, един от тях е брат му ГЕОРГИЙ ДМИРИЕВИЧ СТАНИШЕВ !
мими прасето

2014.03.21 | 15:02

6
Др. Станишев стига философства стой си дома

2014.03.21 | 15:00

3
дома ама дома е опасно. всеки момент може руснаците да нахлуят там. искам да се обърна към ЕС. господа погледнете към нас и вижте какво става, когато една държава се управлява от украинец и от турчин. съветвам ви не приемайте украйна и турция в ЕС

2014.03.21 | 15:01

4
Гея нещо променя думите си,взехме, че му повярвахме,важното е отново да присвои това което може
Българин

2014.03.21 | 15:00

2
То както е тръгнало по разсъжденията на Станишев ако всички изселници (например сирийци,авганци и д.р.) се съберат в една община и си направят общност после могат да претендират и за територия от държавата.Ами има закони за такива случаи и те се правят точно от хора като Станишев.Затова в България живеят българи.Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее,работи и яде в България трябва да говори български език и трябва да уважава и спазва българските закони.Ако някой иска Шериат ,съветвам го да отиде в държавите,където това е държавен закон.България не се нуждае от разделения. България няма да предостави специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо нечии желания,независимо колко силно им се иска на някой хора и повтарят крещейки думата дискриминация.

2014.03.21 | 14:09

1
ПЕС ли е -- на синджир вързан да го виждам , с намордник !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини