Касапница в Киев! Жертвите вече са 10 души (обновена+видео+гледайте на живо тук)

  • 18 февруари 2014 15:37

  • 23006
  • 55
Касапница в Киев! Жертвите вече са 10 души (обновена+видео+гледайте на живо тук)
© gettyimages

Трима души са убити при стрелба в Киев и най-малко - 150 ранени, от които 30 тежко, по време на насилието, което избухна днес в Киев между опозиционери и милиционери от звеното за борба с безредиците, предаде АФП, като се позова на данни на опозиционна медицинска служба, информира БТА.

На един от тежко ранените беше ампутирана ръка, други имат черепни травми и рани по ръцете и краката, дължащи се основно на шумови гранати. По-рано днес милицията съобщи за 37 ранени. Завръщането към насилието в Украйна е резултат от политиката на западните страни, които насърчават ескалацията на напрежението, се посочва в изявление на руското министерство на външните работи, цитирано от световните агенции. "Това, което става сега, е пряк резултат от политиката на снизходителност на западните политици и на европейските структури, които от началото на украинската криза си затварят очите за агресивните действия на радикалните сили в Украйна, като насърчават по този начин ескалацията и провокациите срещу законната власт", се посочва в документа, цитиран от АФП.

В изявлението руското външно министерство призовава украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми и да установи траен диалог с властите, чиято цел ще бъде изваждането на страната от дълбоката криза, предаде Ройтерс.

Броят на загиналите при сблъсъците в Киев достигна 5 души. „Имаме информация за трима загинали, чиито тела се намират в Офицерския дом. Един човек е загинал на улица „Институтская”, още един е загинал в специализиран автомобил на службата за спешна медицинска помощ”, заяви говорителят на киевската милиция Олга Билик. В момента на място работят следствено-оперативни групи, самоличността на загиналите се установява.

В Киев, на кръстовището на улиците „Шелковичная” и „Институская”, е използвано огнестрелно оръжие срещу полицията, съобщават местните медии. При прякото предаване на събитията в центъра на града, на един от местните телевизионни канали, са се появили кадри, на които се забелязва как един от демонстрантите използва срещу силите на реда пистолет. На булевард „Арсеналний” специалните части „Беркут” са преминали в настъпление. Демонстрантите са се разбягали в посока на парка „Слава” , по улица „Иван Мазепи” или към метростанция „Печерская”.

Силите на реда в Украйна дадоха два часа на опозицията да прекрати безредиците. „Екстремистите на опозицията преминаха границата – те убиват на улицата абсолютно невинни хора, издевателстват над жени, палят автомобили. В центъра на Киев е хаос. Не можем да допуснем продължаваща ескалация на конфликта. Обикновените граждани се обръщат към властите с призиви да наложат ред, да върнат стабилността и мира в Украйна”, се посочва в общо изявление на министерството на вътрешните работи и Службата за сигурност на Украйна.

Броят на загиналите при сблъсъците в Киев достигна 10 души, съобщава УНИАН. В моргата на улица „Оранжерийная” са доставени телата на седем души. Телата на двама пенсионери- мъж и жена са открити в района на метростанция „Крещатик”, на улица „Институтская”. Още един загинал, обезглавен, е открит в района на украинския парламент. Телата на трима загинали са се намирали в сградата на Офицерския дом, където е устроен медицински пункт. Починал е служител в офиса на Партията на регионите, по време на сблъсъците. При сблъсъците са загинали и двама полицаи. Единият е получил огнестрелна рана в шията, друг е починал от раните си по време на операция.

Силите на реда в Киев започнаха щурма на площад Независимост, съобщава УНИАН. По данни на очевидци полицията настъпва, придвижвайки два водмета. Един бронетранспортьор се е врязал в демонстрантите и от него са излезли специални части „Беркут” и служители на украинските Вътрешни войски. От високоговорители силите на реда призовават демонстрантите да не оказват съпротива.
От страна на протестиращите летят бутилки запалителна течност и фойерверки. Демонстрантите призовават органите на реда да се тръгват срещу народа.

Демонстрантите в Киев са запалили бронетрнспортьор на улица Крещатик, съобщава УНИАН. Щурмът на площад "Независимост" продължава. Чуват се взривове на самоделни бомбички и фойерверки. От сцената на площада активисти на опозицията призовават силите на реда да прекратят щурма, а жените да напуснат района.

Броят на хората, потърсили медицинска помощ след сблъсъците в украинската столица, се увеличи до 185 души, предаде РИА Новости.
От градската администрация информират, че 89 от пострадалите са хоспитализирани.
По-рано се съобщаваше за 71 ранени, от които 59 хоспитализирани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
23006 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар

2014.03.01 | 17:48

55
etovi "velikata"risuq kakvo pravi s horata, koito otkazvat da sa i robi! prestupnici! ostavka trqbva nezabavna i smurtna prisuda za prezidenta, zadeto pozvoli tova ne6to!
svidetel

2014.03.01 | 17:48

54
що ги убиват, ами не ги ебът

2014.03.01 | 17:48

53
Вие тука, дюдюкащите, пищите от две счупени глави, пардон тикви, пред Пърлъменто, видите ли ся кои са истинските мъже и протестиращи. "Дансуитми" имате късмет, че няма БЕРКУТ /Златен орел/ в Б-я, щото Тиквата и ПРъмова щяха да останат без дюдю по улиците за смях на Европа.

2014.02.20 | 15:08

45
Беркут означава скален орел бе селтак.
бла бла

2014.02.20 | 22:21

52
Всичко е една постановка,заиграли се слоновете и страда тревата,но хората поумняха и вече не се връзват на театъра-10000 до 20000 души демонстанти от 3 милионския Киев.Мен друго ме притеснява а това е реалното предаване от това с 1000 камери чуда и бесове.Да не стане така новото реално предаване "Война на живо" да бъде новото ни забавление което ще засенчи и суперболове и световни по футбол.
1948

2014.02.20 | 15:12

51
Свирчовци с обиколките из центъра на София, гледате ли как се сваля правителство ???

2014.02.20 | 15:11

47
Гледаме, ама не виждаме да е свалено правителството в Украйна. И с насилие и без насилие - исти курец.
Димитров

2014.02.20 | 15:11

50
Комунистите ( както и капиталистите ) съвест и човечност нямат . За да запазят властта, ако трябва ще избият хиляди ... Повръща ми се от тоя гнусен свят ...........
Питане

2014.02.20 | 15:11

49
А спомня ли си някой, с кой държавник се консултира преди седмица Янукович ?

2014.02.20 | 15:11

48
Орешаро!

2014.02.20 | 15:09

46
da go duhat rusnacite prosti alkoholici i toia kaput niama li da si podade ostavkata egato nagleca
бях за ГЕРБ

2014.02.20 | 15:08

44
ДНЕС БОЙКО ПОДКРЕПИ ПРОТЕСТИТЕ В УКРАЙНА- ГРЕШКА.БОЙКО НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ-ФАКТ

2014.02.19 | 14:09

14
Мръсните гадни Сороски Изчадия на Брюксел и Вашингтон отново поемат пътя на войната и разрушението.Искат да погълнат Украйна,но Русия и Путин в частност няма да позволят.Украйна както и България няма място при изродите от Брюксел.Деградиралия пред разпад Еврейски съюз и двайсете пионки чиновници ще го духат много здраво в най скоро време....Всички ние трябва да гласуваме на тези избори за ПП АТАКА и да вкараме хора в гнездото на дявола (брюксел) хора които умеят да казват --НЕ

2014.02.19 | 21:30

43
мършо ше ти извадя зъбите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини