Смърт на протестите в Украйна (гледайте на живо тук)

  • 27 януари 2014 13:15

  • 8626
  • 5
Смърт на протестите в Украйна (гледайте на живо тук)
©

Тялото на мъж бе намерено на киевския площад Независимост, предаде РИА Новости.

Сигнал за откриването му са подали хора, които за пореден ден протестират срещу въведените закони, ограничаващи правата на гражданите. По първоначалната версия на разследването става дума за самоубийство. Покойникът е бил намерен обесен на основата на новогодишната елха, която трябваше да бъде издигнат в центъра на украинската столица. Тялото е изпратено за аутопсия в център по съдебна медицина.

Въпреки относителното спокойствие в столицата, на места отново имаше изблици на насилие. Днес Сграда на община в украинския град Харков бе обхваната от пламъци, съобщи Интерфакс. Неизвестни лица са хвърлили коктейли Молотов в сградата на управата на район в населеното място, което се намира в източната част на страна. Заради пожара са нанесени леки материални щети.

Днес правителството на страната, която от месеци е разтърсвана от протести, се събра на закрито заседание. След края на срещата премиерът Николай Азаров заяви, че идеята за въвеждане на извънредно положение в страната не е било обсъждано. "Това е незаконно и недопустимо", коментира той предложението на правосъдния министър Елена Лукаш. В политическия дебат се намеси и лидерът на комунистите. Според Пьотър Симоненко страната е заплашена от разпад, от който може да се възползва Румъния. "Букурещ има най-големи териториални претенции към нас", заяви той.

В същото време тече среща между президента на Украйна Виктор Янукович и опозиционери. Сред обсъжданите теми са амнистията на участниците в протестите и разпускането на поделението за борба с масовите безредици Беркут.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8626 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.02.18 | 23:24

5
В УКРАЙНА КОМУНИСТИТЕ ИЗЛЯЗОХА РОДОЛЮБЦИ А НАШИТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ. А ПРОТЕСТЪРИТЕ ТАМ СА ПРОДАЖНИЦИ, ТУК СЪЩО.

2014.02.18 | 23:24

3
Ха ха ха комунист и родолюбец,голям виц каза!

2014.02.18 | 23:24

4
Като чете човек и вижда, че единствените демократи и патриоти в Украйна са партия на регионите и комунистите.

2014.02.18 | 23:24

2
Комунистите по цял свят са еднакви - престъпници!
анонимният

2014.01.29 | 17:09

1
Сценарийят от Сирия се повтаря пак.Само че този път в Украйна.

Добави коментар

Водещи новини