Въртележка в руския икономически елит

  • 24 юни 2013 10:18

  • 1073
  • 1
Въртележка в руския икономически елит
©

С кадрови промени започна днес трудовият ден на редица водещи икономисти в Русия.

Днес за пръв път Централната банка на страната бе поета от жена. Елвира Набибулина пое ръководството на основната финансова институция официално. Тя смени управлявалия 11 години банката борец с инфлацията Сергей Игнатиев.
В същото време по силата на указ на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 един от заместник-директорите на банката Алексей Улюкаев е назначен за министър на икономическото развитие в правителството на Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. Той смени Алексей Белоусов, който стана съветник на държавния глава.

Новите размествания в ръководството на икономиката може да доведе до девалвиране на рублата. Обезценяването на валутата, което се очаква да бъде обявено през август, ще има позитивен ефект в краткосрочен план, но ще доведе и до инфлация, коментира РИА Новости.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1073 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван Митев

2013.06.27 | 12:22

1
Причината за руските икономически проблеми е негоден за рублата начин на държавно управление. За да е възможно пълноценно управление и обществен стопански успех е потребно прекратяване на катастрофалната грешка.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини