Владимир Путин наложи таван върху цените на тока

  • 27 февруари 2013 20:12

  • 2568
  • 3
Владимир Путин наложи таван върху цените на тока
©

Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 наложи годишен таван от 6% за поскъпването на тарифите на газ, ток и парно, като поръча да се разработи връзка между цените и платежоспособността на гражданите, съобщиха руски медии.

Особеното внимание на руския президент към тарифите на газ, ток и парно може да се обясни със събитията в България, където рязкото поскъпване на тока принуди правителството да подаде оставка, коментира РБК.

Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 свика завчера специално съвещание за това как се образуват цените в жилищно-комуналната сфера, недоволен от растящото напрежение.

На срещата президентският съветник Елвира Набиулина показала какво плаща за апартамента си. От октомври до януари разходите й се увеличили от 97.5 евро до 135 евро. Още по-фрапищи случаи имало в Санкт Петербург.

Министърът на регионалното развитие Игор Слюняев заявил, че отдавна се е скъсала връзката между регулирането на цените и това, което гражданите реално плащат. "Ама какво ми говорите?", възкликнал Путин. "Хората това не ги интересува. Ако няма връзка, значи трябва да има", заключил той, като добавил, че икономическият подход не може да се разглежда отделно от социалните проблеми.

На срещата било решено да се върне отменената през 2011 г. част от закона за ценообразуването, според която ръстът на цените за крайния потребител не може да надхвърля 10-15%.

По-късно говорителят на президента Дмитрий Песков обясни, че в отделни случаи плащанията може да са малко по-големи, но като цяло ориентирът щял да бъде един - 6% средно годишно за цялата страна. Това означава поемане на повече разходи от "Газпром" и енергийните дружества, коментира РБК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2568 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
...

2013.03.01 | 03:36

3
Не ни имат за пробни мишки просто разумните управници като видят кво става по света и си взимат някви поуки от тва , докато нашите са абсолютни игноранти и ни приемат ни предават.

2013.02.28 | 13:40

2
za smetka na klientite v drugite strani

2013.02.28 | 13:24

1
Значи първо при нас е пробата и ако не стане взимат мерки.Нас българите ни имат за пробни мишки.Ясно за какво са си говорили Боко и Путин.

Добави коментар

Водещи новини