Юлия Тимошенко обяви гражданско неподчинение

  • 08 януари 2013 18:00

  • 605
  • 1
Юлия Тимошенко обяви гражданско неподчинение
©

Лидерът на украинската опозиция и бивш премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, която беше осъдена на 7 години лишаване от свобода, обяви гражданско неподчинение, съобщи ИТАР-ТАСС.

Тимошенко оповести акцията си в открито писмо, прочетено днес пред журналисти от нейния защитник, депутата Сергей Власенко. В писмото си Тимошенко заявява, че от този момент се отказва да общува с прокурори и следователи, и не смята доброволно да се явява в съда, който нарича "инквизиторски". "В съда ще трябва да ме откарват с прилагане на груба физическа сила. Аз ще се съпротивлявам, колкото ми стигат силите и животът", изтъква Тимошенко.

Бившият премиер посочва, че повече няма да позволи да бъде подложена на обиск и няма да се върне в стаята си в клиничната болница "Укржелдороги", докато от там не бъдат махнати видеокамерите и охраната. По думите на Власенко Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и "не се смята за затворник, а за политически заложник на съществуващата система". Тимошенко изтърпява седемгодишна присъда в Качановската наказателна колония в Харков за превишаване на пълномощията при подписване на газовото споразумение с Русия през 2009 година. В момента тя е лекувана в харковската клиника "Укржелдороги".

Последвайте канала на

БТА
605 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.08 | 21:54

1
Дали ще доживея да видя бивш български премиер в затвора ? И ако бъде доведен в съда с груба физическа сила , още по - добре .

Добави коментар

Водещи новини