Самолет кацна аварийно в Нова Зеландия, един от двигателите му се възпламени

  • 17 юни 2024 14:18

  • 503
  • 0
Самолет кацна аварийно в Нова Зеландия, един от двигателите му се възпламени
© Getty Images

Пътнически самолет кацна аварийно на летище в Нова Зеландия, след като един от двигателите му се възпламени, предаде Асошиейтед прес, като се позова на националната противопожарна служба, предава БТА. 

Няма пострадали пътници.

Самолетът "Боинг 737-800" на авиокомпанията "Върджин Острелиа" (Virgin Australia) с полет за австралийския град Мелбърн кацна аварийно в новозеландския град Инвъркаргил, след като пожар повреди негов двигател.

Противопожарни коли чакаха самолета на пистата в Инвъркаргил около 50 минути след излитането от Куинстаун, Нова Зеландия, съобщи Лин Кросън, сменна ръководителка на новозеландската противопожарна служба.

За момента не е ясна нито каква е била причината за възпламеняването на двигателя, нито колко точно пътници са били на борда. Компанията обяви в изявление по електронната поща, че е възможно "двигателят да е засмукал птица".

Самолет на крал Чарлз кацна аварийно, паднали му прозорците при полет

В четири на всеки десет хиляди полета в Нова Зеландия има инциденти с птици, каза в изявление контролната авиационна служба на страната (птиците може да пукнат стъклото на пилотската кабина или да бъдат засмукани от двигател).

Последствията зависят от това къде е ударът с птицата, каква е нейната големина, както и от реакцията на пилота.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини