Австралийските власти хванаха крокодил след едномесечен лов

  • 26 март 2024 13:34

  • 484
  • 1
Австралийските власти хванаха крокодил след едномесечен лов
© Novini.bg/ Canva

В североизточния австралийски щат Куинсланд е заловен 4,3 метров крокодил, който се е укривал почти месец, предаде ДПА.

Крокодилът е обявен за опасно животно, „след като се задържа в частен имот и преследва домашни и селскостопански животни“, се казва в изявление на Министерството на околната среда на Куинсланд.

Влечугото е уловено в капан на брега на река Хърбърт на около 125 км северно от Таунсвил, в североизточната част на Куинсланд.

Властите съобщиха, че втори крокодил, за който се смята, че е дълъг около 3 метра, също е уловен в капан в река Рос в Таунсвил, тъй като и той представлява риск за обществеността.

Двете влечуги ще бъдат настанени във ферми за крокодили или зоопарк.

Футболист от Коста Рика загина в челюстите на крокодил

„Хората трябва да разберат, че преместването на тези крокодили не прави река Хърбърт или река Рос по-безопасни“, каза старшият служител по дивата природа Тони Фрисби. „Районът на Таунсвил е страната на крокодилите и хората трябва да се съобразяват с тях, като правят разумни избори около водните пътища и не бъдат самоуверени."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
484 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.26 | 15:12

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини