Австралия поднови финансирането на агенцията на ООН за палестинските бежанци

  • 15 март 2024 09:30

  • 211
  • 0
Австралия поднови финансирането на агенцията на ООН за палестинските бежанци
© Getty images (архив)

Австралия поднови финансирането си на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, предаде Ройтерс, като се позова на официално изявление от висш представител на държавата.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1983

Австралийскиият външен министър Пени Уонг обяви решението на правителството си днес. Това стана почти два месеца, след като Австралия спря финансовата помощ за ръководената от Филип Лазарини агенция на ООН.

Редица държави го направиха след обвиненията на Израел, че служители на агенцията в ивицата Газа са участвали в кървавото нападение, извършено от радикалната палестинска групировка "Хамас" в Южен Израел на 7 октомври миналата година.

Тогава бе дадено началото на войната в населената с палестинци крайбрежна територия. В отговор на атаката на "Хамас" израелските сили започнаха настъпление към анклава.

Агенцията уволни някои свои служители във връзка с израелските обвинения, а генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно обяви, че по случая са започнали две разследвания, припомни Ройтерс, цитирана от БТА.

Спуснати по въздуха пакети с помощи от САЩ убили петима палестинци в Газа

Последвайте канала на

Валери Зайцев
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини