Хиляди хора в Австралия бяха призовани да се евакуират заради излязъл от контрол горски пожар

  • 22 февруари 2024 09:13

  • 263
  • 2
Хиляди хора в Австралия бяха призовани да се евакуират заради излязъл от контрол горски пожар
© Getty Images

Властите в австралийския щат Виктория наредиха евакуацията на над две хиляди души от градове в западната част на региона заради излязъл от контрол горски пожар, предаде Ройтерс.

Щатската служба за извънредни ситуации призова жителите на градовете Раглан и Бюфорт, с общо население от около две хиляди души, както и хората от околните райони, да напуснат, докато все още е безопасно, и да се отправят на изток към Баларат, на 95 километра западно от Мелбърн.

Около 50 кв. км площ севеозападно от Баларат - най-големия град в района, е обхваната от пламъци, пише БТА.

Най-малко 11 загинали и 4 ранени при масивен пожар в завод за бои в Делхи

"Ние очакваме пожарът бързо да се разпространи през следващите час или два, затова хората, живеещи в района, трябва да приведат в действие своя план за оцеляване при горски пожари сега", каза директорът на противопожарна служба на Виктория Джейсън Хеферман пред обществената телевизия Ей Би Си.

В обширни райони в щата е обявено високо ниво на опасност от разпалване на огнища, а Метеорологичното бюро издаде за днес предупреждение за екстремна опасност от пожари за няколко района заради горещото време, сухите ветрове и потенциални гръмотевични бури.

Температурата в северозападната част на Виктория надмина в следобедните часове 40 градуса по Целзий

Последвайте канала на

Росица Валентинова
263 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:51

2
❤️ Г­о­­­р­­е­­щ­­и­­­ ­м­о­м­и­­ч­­е­т­а­ ­в­­и­­ ­­­о­­ч­а­­­к­­в­а­­т ­­­-­­­ X­­­1­­­8­­.­­F­­U­N

2024.02.22 | 10:36

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини