Човешки останки са открити в куфари в Нова Зеландия

  • 16 август 2022 11:37

  • 2150
  • 0
Човешки останки са открити в куфари в Нова Зеландия
©
Слушай новината Слушай новината

Човешки останки са открити в куфари, закупени на търг в склад в Нова Зеландия, съобщава вестник "Гардиън", цитиран от Дарик.

Останките са били открити в пътническите чанти, закупени от нищо неподозиращо семейство. Полицията предполага, че в куфарите се намират останките на множество хора, съобщава Newshub.

Полицията е започнала разследване за убийство и се опитва да идентифицира останките. Смята се, че семейството не е замесено в престъплението.

В Испания откриха останки от човешко лице на 1,4 милиона години

Обитателите на дом в Окланд се обадили на полицията, когато открили останките, след като „донесли на адреса им закупените вещи“, каза инспекторът Тофилау Фаамануя Вааелуа.

Разследващите съобщават още, че предстои да бъде извършена аутопсия на откритите човешки останки. 

Оценяваме, че има значителен обществен интерес към случилото се, но като се има предвид естеството на откритието, все още има редица разследвания, които трябва да бъдат извършени“, казва Фаамануя Вааелуа.

„Приоритетът на полицията е да потвърди самоличността на жертвата, за да можем да установим пълните обстоятелства зад откритието".

„Като се има предвид естеството на откритието, това може да отнеме известно време“, казват още от полицията.

Не е имало непосредствен риск за обществото, каза още Вааелуа.

„Съжалявам за семейството, защото те нямат нищо общо с това. И който и да го е направил, хайде, отпред. Малко е несправедливо. Това е ужасно.”, казва съсед на семейството, получило останките.

Други съседи са усетили „лоша миризма“, идваща от имота в четвъртък, малко преди пристигането на полицията, съобщава новинарският сайт Stuff.

Съседка разказва, че синът й е видял как куфар е бил изваден от ремарке в имота и отнесен в палатка за съдебни експерти.

По информация на сайта Dailybeast разследващите работят по версията, че убиецът вероятно е бивш полицай, а останките са били разченени за да се съберат в куфарите. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини