Австралия налага нови санкции срещу Русия

  • 08 март 2022 12:54

  • 1903
  • 1
Австралия налага нови санкции срещу Русия
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Австралия въвежда нови санкции срещу Русия, насочени срещу дезинформацията, която се опитва да легитимира руското нахлуване в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13528

Това заяви днес австралийската външна министърка Марис Пейн, предаде БТА, цитирайки ДПА. Пейн каза, че австралийското правителство ще наложи санкции на 10 души "от стратегическа важност за Русия заради ролята им в насърчаване на враждебността към Украйна и разпространяване на прокремълска пропаганда за легитимиране на инвазията на Русия. Това включва създаване и разпространение на фалшива информация за "денацификация" на Украйна, изказване на неверни твърдения за геноцид срещу етнически руснаци в Източна Украйна и изразяване на подкрепа за признаването на т. нар. Донецка народна република и Луганска народна република за независими", посочи тя в изявление.

Канбера съобщи също, че се готви да наложи финансови санкции на шестима висши руски военни командири, "отговорни за извършването на атаки срещу Украйна по море, земя и въздух". На тях ще бъде наложена забрана за влизане в Австралия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.09 | 09:56

1
САЩ-СЪЗДАТЕЛ И СПОНСОР НА ТЕРОРИЗМА И ФАШИЗМА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини