Новозеландският премиер предупреждава за нови варианти на COVID-19 през тази година

  • 08 февруари 2022 10:49

  • 770
  • 1
Новозеландският премиер предупреждава за нови варианти на COVID-19 през тази година
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Пандемията COVID-19 няма да приключи с варианта на „Омикрон“ и Нова Зеландия ще трябва да се подготви за повече варианти на вируса тази година, каза премиерът Джасинда Ардърн във вторник в първата си парламентарна реч за 2022 г., пише Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Предупреждението на Ардърн идва в момент, в който стотици протестиращи се събраха пред сградата на парламента в столицата Уелингтън, настоявайки за прекратяване на противоепидемичните мерки.

„Не е свършило. Но това не означава, че не можем да продължим напред“, каза тя.

Нова Зеландия регистрира рекорден брой нови заразявания с коронавирус

Правителството на Ардърн наложи някои от най-строгите пандемични ограничения в Нова Зеландия през последните две години, тъй като правителството се опита да предотврати разпространението на коронавируса. Политиките са помогнали за поддържането на ниски нива на заразяване и смъртност. Нова Зеландия е страна с 5 милиона души население, като към момента имат 18 000 потвърдени случая на коронавирус и само 53 смъртни.

В същото време мерките ядосаха мнозина, които са в безкрайна домашна изолация, както и десетки хиляди новозеландски емигранти, които са откъснати от семействата си. Мерките са опустошителни и за бизнеса, зависим от международни туристи. Рейтингът на одобрение към Ардърн падна в последното обществено проучване на 1News Kantar.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Павлова
770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.08 | 11:21

1
тия политици много учени бре!

Добави коментар

Водещи новини