Австралийски щат с рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус

  • 26 декември 2021 07:51

  • 2172
  • 3
Австралийски щат с рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Австралийският щат Нов Южен Уелс регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус и рязко повишение на броя на хоспитализираните, предаде Асошиейтед прес.
Хиляди хора в щата са изолирани по домовете си, защото са носители на заразата или са били в контакт с болен.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Нов Южен Уелс, който е щатът с най-голямо население в Австралия, регистрира 6394 нови случая за последния ден, като за предходния ден новите случаи бяха 6288. Броят на случаите в Нов Южен Уелс нарасна през последните две седмици.

Броят на хоспитализираните в щата е 458, спрямо 388 предишният ден. 52 от приетите в болница се намират в интензивни отделения.

Над 70 на сто от случаите в някои австралийски щати се дължат на новия вариант Омикрон, но Нов Южен Уелс не извършва масови тестове за определяне на варианта. Регионалният здравен министър Брад Хазард заяви днес, че вариантът Омикрон е широкоразпространен.

Някои лекарства със синтетични антитела не са ефективни срещу Омикрон

"Можем да очакваме, че практически всички в Нов Южен Уелс ще се заразят с Омикрон в някакъв момент", подчерта той. "Ако ще се заразяваме с Омикрон, най-добрият начин да го посрещнем е, след като сме получили пълна ваксинация, включително бустерна доза", отбеляза здравният министър.

Вторият по население австралийски щат Виктория регистрира днес 1608 нови случая и две жертви за последния ден. В болниците на щата се намират 374 души, от които 77 са в интензивно отделение.

Над 30 000 души в щата Виктория прекарват Коледа в домовете си, без да могат да отбележат празника със семейството или приятелите си. Около половината от тях са се заразили в дните преди Коледа.

Лекарите и аптекарите в Нов Южен Уелс съобщиха, че скоро ще привършат дозите от ваксини срещу коронавируса. Търсенето им нарасна рязко поради опасенията, предизвикани от варианта Омикрон, отбелязва АП.

Последвайте канала на

Калина Христова
2172 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.26 | 10:54

3
То големите мерки бяха там,то голямо чудо беше,то се вардиха квичаха затваряха арестуваха и накрая най насрани,тва е ефекта от мерките и препаратите,от ваксата ще ни спаси се стигна до най хубаво се мре с вакса.

2021.12.26 | 08:53

2
Опитни зайци са там...
Майтапчи Йово

2021.12.26 | 08:42

1
Тикви коронясали, които дращите за коронаидиотите от цял свят... интересно ще е да научим от вас, дали при това положение... аборигените са се втурнали за... четвърти... "спасителен" бустЪр:)))?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини