Някои лекарства със синтетични антитела не са ефективни срещу Омикрон

  • 24 декември 2021 19:03

  • 4798
  • 2
Някои лекарства със синтетични антитела не са ефективни срещу  Омикрон
© Getty (архив)

Някои от използваните лекарства със синтетични антитела не са ефективни срещу варианта Омикрон на  COVID-19, съобщи френската агенция за изследване на СПИН, вирусния хепатит и нови заразни болести, цитирана от Франс прес.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1282

Предварителните резултати от предклинични изследвания на ефикасността на терапията с моноклонални антитела Ронапрев са показали, че тя не дава значими резултати срещу Омикрон. Лекарството, разработено от компанията Регенерон в САЩ и Рош в Швейцария, вече се използва във Франция.

Освен това тестовете са показали, че Регданвимаб на лабораторията Селтрион и двойната терапия с антитела Бамланивимаб/Етесевимаб не са по-ефикасни.

От друга страна, терапията на Джи Ес Кей и Вир Биотекнолоджи показва умерена загуба на ефективност срещу новия вариант. Това лечение се използва при пациенти с рискови фактори за развитие на тежка форма на  COVID-19.

Терапевтичната комбинация Евушелд на компанията АстраЗенека също запазва значителна способност да неутрализира вируса, макар че ефикасността й намалява в по-голяма степен срещу Омикрон. Лечението се използва при пациенти с отслабена имунна система за предотвратяване на тежки форми на коронавируса.

Проф. Радостина Александрова: 3 пъти по-голяма е опасността Омикрон да ни зарази повторно с COVID-19

Последвайте канала на

Novini.bg
4798 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.24 | 22:41

2
Което и да е лекарство на Пфайзер е неефективно и с много странични!
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.24 | 19:33

1
ОХ, УЖАС! БЪРЗО ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ С ПО ПЕТ ДОЗИ! ХАХАХАХА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини