Австралия планира ново законодателство за разкриване на интернет троловете

  • 30 ноември 2021 11:45

  • 833
  • 3
Австралия планира ново законодателство за разкриване на интернет троловете
© Getty images (архив)

Австралия ще предостави със закон нови правомощия на съдилищата, за да принуди световните гиганти в сферата на социалните медии да разкриват анонимните интернет тролове, обяви премиерът Скот Морисън, цитиран от ДПА, съобщи БТА.

Реформите ще гарантират, че социалните медии са считани за издатели и може да им бъде търсена отговорност за оскърбителни коментари, публикувани на платформите им, посочи Морисън в изявление.

"Социалните медии твърде често могат да се окажат храмове на страхливци, където анонимни хора могат да тормозят, обиждат и съсипват животи без последици. Не можем да позволим на социалните медии да не поемат отговорност за съдържанието на платформите им", заявява премиерът. "Новите правомощия ще бъдат сред най-силните в света", допълни той.

Новото законодателство ще въведе процедура за подаване на оплаквания, позволяваща на обижданите, тормозени или нападани в социалните медии хора да изискват платформите да свалят съответните материали. Ако това не бъде сторено, съдебен процес ще може да задължи платформите да идентифицират отговорните за коментарите лица.

Кралското семейство тръгва на битка с троловете

Проект на новия закон ще бъде публикуван за обществени дебати, преди разпоредбите да влязат в сила.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
833 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
South park

2021.11.30 | 15:56

3
Вече правихме серия за това ще ви съдерем за авторско право!
Майтапчи Йово

2021.11.30 | 13:18

2
Майко мила, идиотите, които първи направиха това... реалнлст за много пари и се нарекоха... демократи, днес са вече... фашисти:)))! Баси майката, чак не ми се мисли, какво би станало с този... "свят", ако Хитлер се беше захванал да измисля не ракети, а коронавируси:)))?!? Сигурно днес всички по света щяхме "да се поздравяваме" с... Хайл Хитлер:)))?!!

2021.11.30 | 13:10

1
"Социалните медии твърде често могат да се окажат храмове на страхливци, където анонимни хора могат да тормозят, обиждат и съсипват животи без последици. Не можем да позволим на социалните медии да не поемат отговорност за съдържанието на платформите им" тия са най - големите трансхуманисти в света, загрижили се за хората! там в момента се извършва едно от най - големите престъпления срещу човечеството! ей, аман от лицемерие!

Добави коментар

Водещи новини