Австралийският щат Виктория вдига ограничения, наложени заради COVID-19, за напълно ваксинираните

  • 18 ноември 2021 09:44

  • 313
  • 0
Австралийският щат Виктория вдига ограничения, наложени заради COVID-19, за напълно ваксинираните
© Getty images (архив)

Австралийският щат Виктория ще отмени от утре повечето ограничения, наложени заради разпространението на  COVID-19, съобщи премиерът на щата Даниъл Андрюс, цитиран от ДПА, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Щатът доближава целта на имунизационната си кампания за напълно ваксинирани 90 процента от населението над 12-годишна възраст и очаква да премине този праг до края на уикенда. Днес Андрюс определи това като "невероятно постижение" и обяви, че хората до голяма степен ще могат да се върнат към нормалния живот.

Ще се запазят обаче някои ограничения за неваксинираните. Онези, които не са напълно ваксинирани ще могат да вземат храна и напитки от ресторантите и кафенетата само за вкъщи. Те освен това няма да могат да посещават магазини, които не продават стоки от първа необходимост, както и кина, театри, зоологически градини, фестивали, салони за красота и фризьорски салони. Магазините, продаващи стоки не от първа необходимост, ще са отворени само за ваксинирани, лица под 12-години и два месеца и някои други ограничени групи.

Австралия достигна ниво от 80 % напълно ваксинирани срещу ковид

Австралия планира строги правила за неваксинираните. В бъдеще само напълно ваксинираните австралийци ще могат да напускат страната, без да получават специално разрешение, и да се връщат, без да се подлагат на строга двуседмична карантина.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини