Екоскандал в Австралия

  • 05 юни 2012 19:12

  • 5268
  • 2
Екоскандал в Австралия
©

Между федералното правителство и щата Куинсленд в Австралия избухна скандал: ябълка на раздора стана многомилиардният проект за добив на въглища, съобщава "Гласът на Русия".

Властите на щата побързаха да го одобрят, но министъра на околната среда на Австралия Тони Бурк заяви, че е категорично против проекта. Според него, експлоатацията на въглищните мини е лошо планирано и изобщо не отговаря на екологичните стандарти. 

Министърът заяви още, че спира процеса на съгласуване на проекта. Става дума за съдбата на Големия бариерен риф – ключов за екологията, подчерта министърът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5268 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
време е да сменим горивата.

2015.05.07 | 16:24

2
Милиони години са нужни за да се формират днешните източници на енергия. Масовото им изсмукване за 100 години води до непредсказуеми природни катаклизми. Алтернативната енергия е единственият изход да спасим планетата за децата си. Наяпомням, че земтресенията в Италия са в райони на шистови сондажи.

2012.06.16 | 04:17

1
Gluposti, az zhiveia v Australia i tribva da vi kazha, che niama nikakv "Ecoskandal":) Pitam se, koi gi izmislia tezi gluposti?

Добави коментар

Водещи новини