Нова Зеландия ще изисква сертификат за ваксинация срещу ковид на големи събития

  • 05 октомври 2021 07:46

  • 225
  • 1
Нова Зеландия ще изисква сертификат за ваксинация срещу ковид на големи събития
© gettyimages

Нова Зеландия, която се опитва да спре разпространението на варианта Делта на коронавируса, съобщи днес, че от следващия месец ще започне да използва удостоверения за ваксинация на големи събития и в други случаи на повишен риск, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Министър-председателката Джасинда Ардърн, която вчера се отказа от стратегията си за елиминиране на вируса поради продължаващия взрив от варианта Делта, отбеляза, че удостоверенията ще помогнат да се гарантира, че големи събития като музикални фестивали, няма да се превърнат в места за суперразпространение.

Нова Зеландия признава, че вече не може да се отърве от коронавируса

Ще ги използваме като инструмент за намаляване на рисковете на места, които се смятат за високорискови, включително масови прояви, каза на пресконференция Ардърн, призовавайки хората да се ваксинират.

Нова Зеландия съобщи днес за 24 нови случая на ковид, с което заразените при настоящата вълна стават общо 1381. До момента напълно ваксинирани са около 48 процента от пълнолетните жители на страната.

Най-големият град Окланд, който беше в локдаун близо 50 дни, запазва високо равнище на тревога, въпреки че неговите 1,7 милиона жители от утре ще получат някои допълнителни свободи.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.10.05 | 08:13

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини