Скот Морисън отпътува за Вашингтон за участие в срещата на Четиристранния диалог за сигурност

  • 20 септември 2021 11:01

  • 494
  • 6
Скот Морисън отпътува за Вашингтон за участие в срещата на Четиристранния диалог за сигурност
© Getty Images

Премиерът на Австралия Скот Морисън отпътува за Вашингтон за участие в срещата на Четиристранния диалог за сигурност, съобщи БНР. Той ще разговаря с президента на САЩ Джо Байдън и британския премиер Борис Джонсън след обявения официално от тримата договор АУКУС за изграждане на атомни подводници на австралийска територия.

Заради този пакт Канбера се отказа от споразумението с Франция за конвенционални подводници, което предизвика гневна реакция и криза в отношенията на Париж с Австралия и Съединените щати.

В Австралия ще бъдат построени нови военни бази на САЩ

Японският премиер Йошихиде Суга също ще участва в лидерската среща на Четиристранния диалог по-късно тази седмица, като акцент ще бъдат регионалната сигурност и промените в климата.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
494 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.09.20 | 12:30

6
Французите предадоха богатството на колонията на друг частен инвеститор на име Джон Лоу. Law организира акционерно дружество, наречено Mississippi Company, дъщерно дружество на Индийската компания, и продава акции на инвеститори, като обещава огромни печалби, след като икономиката на колонията започне да се развива. За съжаление, компанията на Law, която стана известна донякъде подигравателно като „Mississippi Bubble“, се провали през 1721 г.

2021.09.20 | 12:25

5
Администрацията на Клинтън също насърчава глобализацията, като настоява за търговски споразумения. Администрацията е договорила общо около 300 търговски споразумения, като например NAFTA. [2]

2021.09.20 | 12:21

4
В „Наградата: Епичното търсене на петрол, пари и власт“ авторът Даниел Йергин отбелязва, че доктрината на Картър „има поразителни прилики“ с британската декларация от 1903 г., в която британският външен министър лорд Ландсдаун предупреди Русия и Германия

2021.09.20 | 12:20

3
Доктрината на Картър е политика, провъзгласена от президента на САЩ Джими Картър в неговото обръщение за състоянието на Съюза на 23 януари 1980 г., в което се посочва, че Съединените щати ще използват военна сила, ако е необходимо, за да защитят своите национални интереси в персийски Залив. Това беше отговор на намесата на Съветския съюз в Афганистан през 1979 г. и имаше за цел да възпира Съветския съюз, противник на САЩ по време на Студената война, от търсенето на хегемония в района на Персийския залив. Следното ключово изречение, написано от Збигнев Бжезински, съветник на президента Картър за национална сигурност, завършва раздела: Нека нашата позиция бъде напълно ясна: Опитът на която и да е външна сила да овладее района на Персийския залив ще се разглежда като нападение срещу жизненоважните интереси на Съединените американски щати и такова нападение ще бъде отблъснато с всички необходими средства, включително военна сила. Бжежински моделира формулировката на доктрината на Труман, [1] ...

2021.09.20 | 12:08

2
анти-коминтерн : Большинство американцев предполагало, что по мере продвижения нацистов Россия будет распадаться. …Каким образом и почему от американского народа столь длительное время скрывали информацию об истинном положении вещей? Начиная с 1918 г. между американским народом и народами Советской России был воздвигнут барьер. Искусственная ненависть и боязнь Советской России разжигались в Америке реакционными политиками и дельцами, белоэмигрантами и контрреволюционерами всех мастей и, наконец, агентами министерств пропаганды и разведок держав оси. Сразу же после русской революции белоэмигранты начали наводнять Америку антисоветскими фальшивками, возбуждая подозрительность и враждебность к Советской России. Вскоре антисоветская кампания эмигрантов-монархистов в Соединенных Штатах слилась с тайной войной фашистов против самой Америки. Первые нацистские ячейки были организованы в Соединенных Штатах в 1924 г.
4321245

2021.09.20 | 11:26

1
Прееби другарче, педерастка тройка

Добави коментар

Водещи новини