Австралийският щат Виктория обяви най-високото ниво на новозаразени с коронавируса за една година

  • 02 септември 2021 16:00

  • 493
  • 1
Австралийският щат Виктория обяви най-високото ниво на новозаразени с коронавируса за една година
© Getty Images/Guliver

Австралийският щат Виктория съобщи за рекорден брой новозаразени с коронавируса през изминалото денонощие, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Днес властите отчетоха 176 новозаразени за изминалите 24 часа, което е най-високото ниво от една година насам. Повечето новите случаи са регистрирани в района на град Мелбърн.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Регионалното правителство удължи срока на строгия локдаун най-малко до 23 септември. Дотогава 70 процента от 6,6-милионното население в щата трябва да е получило поне една ваксинационна доза.

В големи части на региона обаче рестрикциите вероятно ще останат до октомври, каза премиерът на щата Виктория Дан Андрюс.

В момента Виктория е в локдаун за шести пореден път.

Бизнесите бяха критични към властите за провала им да представят ясна стратегия за изход, като началникът на търговската камара Пол Гера призова за план в тази насока.

Нов Южен Уелс - щатът, засегнат най-тежко от вируса, съобщи за близо 1300 новозаразени за последното денонощие, като по-голямата част от тези случаи бяха в Сидни и района му. От повече от три месеца там е наложен строг локдаун.

Рекорден ръст на случаите на COVID-19 в най-многолюдния щат в Австралия

Премиерът на щата Гладис Береджиклян каза, че международни пътувания биха могли да бъдат възобновени, само след като 80 процента от хората са напълно ваксинирани.

Австралия с население от 25 милиона души дълго време се опитваше да изкорени вируса, като затвори границите си и наложи строги правила. Заради силно заразния Делта вариант обаче броят на новозаразените непрестанно се покачва от известно време в някои части на страната.

Досега само 35 процента от населението е напълно ваксинирано. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
493 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.02 | 16:16

1
Айде локдауунн никво излизане! Докато няма 130% ваксинирани по къщятааа

Добави коментар

Водещи новини