Нова Зеландия призна, че може да не се справи с елиминирането на Делта варианта

  • 22 август 2021 10:34

  • 1080
  • 4
Нова Зеландия призна, че може да не се справи с елиминирането на Делта варианта
© Pixabay

Властите на Нова Зеландия признаха, че може да не се справят с елиминирането на „Делта“ варианта на коронавируса, който е отговорен за първото локално огнище от шест месеца насам на островната държава, предадоха световните агенции, цитирани от БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33017

Нова Зеландия залага на стратегията „COVID нула“ – с изключително строги локални мерки, локдаун при малко случаи, подробно проследяване и карантиниране на всички контактни лица и подробен граничен контрол разпространението на коронавируса да се намали до нулево. Заради тази стратегия в страната има едва 26 починали от началото на пандемията при население от 5 млн. души.

Лоукдаунът в Сидни е удължен до края на септември, а в Нова Зеландия удължи локдауна до вторник

Министърът за реакция на COVID-19 Крис Хипкинс съобщи за нови 21 случая във вирусния клъстер, който се появи в Окланд миналата седмица. По думите му силно заразният вариант „Делта“ прави ограничаването на огнището почти невъзможно и повдига редица въпроси относно стратегията за реакция.

„Мащабът на заразността и скоростта, с която вирусът се разпространява, са нещо, което, въпреки всички най-добри мерки в света, постави нашата система под напрежение“, призна Хипкинс.

Нова Зеландия планира да ваксинира и непълнолетни

Критици в страната посочват, че правителството не е направило достатъчно, за да подпомогне бързата ваксинация на населението и по този начин се пропилява първоначалният успех на Нова Зеландия.

До момента там са ваксинирани само около 20% от  хората, което е един от най-ниските проценти в развития свят.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
1080 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.08.22 | 16:58

4
Ами да пускат водата и толкова:)))!
Дона

2021.08.22 | 14:58

3
Те бяха също крайно затворени!!! Ето резултата
ХХХ

2021.08.22 | 12:55

2
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

2021.08.22 | 11:24

1
Делта минава за три дни като лека настинка. Смъртността е от фалшивите препарати на ангелите в бяло.

Добави коментар

Водещи новини