Удължават с още седем дни локдауна в Мелбърн

  • 11 август 2021 06:28

  • 626
  • 0
Удължават с още седем дни локдауна в Мелбърн
© Getty Images, архив

Австралийските власти удължиха днес локдауна в град Мелбърн с още седем дни до 19 август, за да предотвратят разпространението на силно заразния вариант Делта на коронавируса, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Ако отворим, ще се сблъскаме с нещо подобно на това, което се случва, за съжаление, в Сидни, каза пред репортери премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс.

Щатът съобщи днес за 20 нови случая на местно предаване на вируса, колкото бяха те и вчера. Сега 5-те милиона жители на щатската столица Мелбърн ще останат в локдаун още седмица.

Австралия започна да ваксинира тийнейджъри срещу COVID-19

Властите в Сидни смятат да засилят контрола върху спазването на мерките срещу ковид. Градът с над 5 милиона жители, който е в локдаун вече повече от шест седмици, съобщи вчера за 343 нови случая, с 66 повече от предишния ден. Според властите увеличението се дължи главно на варианта Делта.

Щатът Нов Южен Уелс, където се намира Сидни, съобщи също за трима починали - и тримата не били ваксинирани. В болница се намират 357 пациенти, като 60 са в интензивно отделение, а 28 от тях се нуждаят от изкуствена вентилация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Бибиновска
626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини