Австралия ще приеме закон за санкции в стил "Магнитски"

  • 05 август 2021 13:55

  • 491
  • 1
Австралия ще приеме закон за санкции в стил "Магнитски"
© Getty Images

Австралия ще приеме закон, подобен на американския "Магнитски", позволяващ налагане на финансови санкции и забрана за пътувания на лица, "извършили крайно възмутителни действия, породили международна загриженост". Това заяви днес австралийският министър на външните работи Марис Пейн, цитирана от Ройтерс.

През май САЩ, ЕС и Великобритания санкционираха китайски официални представители във връзка с твърдения за сериозни нарушения на човешките права в китайския Синцзян-уйгурски район. Последваха ответни санкции от страна на Пекин. Австралия ще промени законодателството си, така че да бъде разширен обхватът на вътрешните санкции и ще уточни за какви действия санкциите ще се налагат до края на тази година, съобщи БТА.

Разширяват списъка "Магнитски" до дни - влизат доста пикантни имена

Тези действия може да включват разпространение на оръжия за масово унищожение, груби нарушения на правата на човека, зловредна дейност в киберпространството и сериозна корупция, се отбелязва в изявлението на Пейн. "Австралия ще има възможността да налага целенасочени финансови санкции и забрана за пътувания върху лица и организации, за които е доказано, че са участвали в такова подлежащо на санкции поведение, където и да е станало това", каза тя.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Леля ви Гергана

2021.08.05 | 14:35

1
И аз като тази всеки път искам руса коса и ставам с цвят на морков тъжна е съдбата ни на нас министърките

Добави коментар

Водещи новини