Глобиха австралийска фирма с 5 млн. долара заради дрехи, "защитаващи" от COVID-19

  • 23 юли 2021 14:12

  • 859
  • 0
Глобиха австралийска фирма с 5 млн. долара заради дрехи, "защитаващи" от  COVID-19
© Getty images (архив)

Австралийската фирма за дрехи "Лорна Джейн" отнесе глоба в размер на 5 милиона местни долара (над 3,6 милиона щатски долара) заради реклама, че нейни артикули защитават от COVID-19, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26658

В рекламни материали на компанията се твърдеше, че при направата на облеклата е използвана свръхмодерна технология, която предпазва хората от смъртоносното заболяване.

Федералната комисия за защита на конкуренцията и потребителите заяви, че избраният от "Лорна Дейн" маркетингов подход е заблуждаващ и създава опасност за живота и здравето на хората. "Въпросната реклама не е основана върху научни доказателства, тя заблуждава потребителите и създава захлаха за живота и здравето на хората", допълниха от институцията.

COVID-19: Австралия се проваля в спирането на заразата

Представител на фирмата заяви, че компанията няма да оспорва решението на комисията. "За популяризирането на тези стоки ние използвахме маркетингова агенция, с която работим в продължение на години. Очевидно нашите партньори са злоупотребили с доверието ни и ще си посеат последиците", каза изпълнителният директор Бил Кларксън.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26658

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
859 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини