Локдаунът в Мелбърн се удължава за неопределено време

  • 19 юли 2021 08:37

  • 648
  • 1
Локдаунът в Мелбърн се удължава за неопределено време
© Getty Images/Guliver (архив)

Локдаунът във втория по големина град в Австралия - Мелбърн, наложен за справяне със сегашната епидемична вълна, ще бъде продължен във вторник вечерта, когато приключва неговият първи петдневен период. Това съобщиха днес властите, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25324

"Просто няма как да вдигнем ограниченията утре вечер", заяви Даниел Андрюс, премиер на щата Виктория, чиято столица е Мелбърн. Андрюс обаче не уточни докога ще продължи карантината.

Карантината в Сидни може да бъде удължена

В изолация са поставени около 12 милиона души в райна на Мелбърн и Сидни. В Сидни, най-големия град в страната, действалите в течение на месец ограничения не успяха да ликвидират епидемична вълна, предизвикана от по-заразния вариант Делта.

Австралия дълго време бе хвалена заради добрите си в началото резултати при управлението на пандемията, постигнати главно със строги мерки за затваряне на границите. В момента обаче страната регистрира по стотина нови случаи дневно - това изглежда незначително в сравнение с данните от други държави, но е предизвикателство за Австралия, обявила от самото начало стратегия, целяща "нула случаи".

Освен това кампанията за ваксинация там протича много бавно - ваксинирани са под 10 на сто от населението, докато редица развити страни започват вече да обмислят бъдещето си след коронавируса, предаде БТА.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
648 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
bbb

2021.07.19 | 09:38

1
Обмисля ли си бъдещето А в Англия Какво стана педали

Добави коментар

Водещи новини