Торнадо взе жертва близо до Монреал

  • 22 юни 2021 14:50

  • 218
  • 0
Торнадо взе жертва близо до Монреал
© GettyImiges

Торнадо е взело жертва в Маскуш, на няколко десетки километра северно от канадския град Монреал. Това обяви снощи министърката на обществената сигурност на провинция Квебек, предаде Франс прес.

В Маскуш имаше екстремно метеорологично явление. За съжаление беше потвърдена смъртта на един човек, написа в "Туитър" Женевиев Гилбо.

Правителствените ни екипи са мобилизирани на място, за да се притекат на помощ на жертвите и да подкрепят местните власти, добави министър Гилбо.

Торнадото освен това рани леко двама души и засегна около 50 сгради, според данните, огласени рано тази сутрин от говорителката на градските власти Мариса Кюрсио.

Преминаването на торнадото късно снощи е заснето във видеоклипове, които станаха много популярни в социалните мрежи.

Торнадо рани 30 души в Канада

редупреждението за опасност от силни бури остава в сила до второ нареждане, затова кметът на Маскуш прикани 50-те хиляди жители да са внимателни.
Канадските метеоролози бяха предупредили за опасните бури.

Условията са благоприятни за образуване на силни гръмотевични бури, които може да са съпроводени със бурни пориви на вятъра, силна градушка и поройни дъждове този следобед и довечера, според прогнозата на канадската метеорологична служба.

Не забравайте, че силните гръмотевични бури може да предизвикат торнада, се добавя в съобщението.

Novini.bg
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини