Австралийският град Пърт ще излезе от тридневен локдаун

  • 26 април 2021 17:10

  • 314
  • 1
Австралийският град Пърт ще излезе от тридневен локдаун
© Getty Images/Guliver

Локдаунът, който бе наложен преди три дни в австралийския град Пърт, ще бъде вдигнат, както е предвидено, съобщиха представители на местните власти, цитирани от Франс прес.
Агенцията отбелязва, че това ще стане на фона на съмнения в ефективността на системата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Жителите на столицата на щата Западна Австралия и нейните околности отново ще могат да излизат свободно от вкъщи от полунощ. През последните дни за коронавирус там бяха тествани хиляди хора, но бяха открити само двама нови заразени.

"Локдаунът подейства като спирачка, за да ограничи инфекциите и да осигури доброто здраве на населението", заяви регионалният премиер Западна Австралия Марк Макгауан.

Твърди се, че мъж, завърнал се от Индия, е заразил други хора в хотела, където е бил под карантина, включително и човек, който несъзнателно е предал вируса на други, след като излязъл от изолация. Това огнище на зараза предизвика дебати в Австралия за ефикасността на системата на поставяне на хора под карантина в хотели, отбелязва АФП.

Австралия се отказа от "Джонсън и Джонсън"

Австралия затвори границите си за повечето чужденци през март миналата година. Всеки, който влиза на нейна територия, трябва да остава 14 дни под карантина, което несъмнено е помогнало за спиране на разпространението на коронавируса, отбелязва още АФП, цитирана от БТА.

До момента в огромната, отдалечена островна страна с население от малко повече от 25 милиона души са регистрирани под 30 хиляди случая на коронавирус. 910 човека са починали.
 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:00

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини