Австралия ще произвежда собствени управляеми ракети

  • 31 март 2021 09:07

  • 261
  • 2
Австралия ще произвежда собствени управляеми ракети
© Getty (архив)

Австралия представи план за партньорство с големи оръжейни производители и за изграждане на собствени управляеми ракети с цел засилване на отбранителните способности на страната, предаде ДПА.

Премиерът Скот Морисън обяви ускорено създаване на предприятие, което ще разработва тези ракети, като начинанието ще е в размер на 1 милиард австралийски долара (750 милиона щатски долара).

Предприятието ще подкрепя производството на подобни ракети и други управляеми оръжия за австралийската армия. За партньори по програмата са се кандидатирали Локхийд мартин, Рейтиън Острелия, Консберг и БАЕ Систъмс Острелия.

"Както показа коронавирусната пандемия, способността да разчиташ на себе си, било то за разработване на ваксина или в областта на отбраната, е от жизненоважно значение, за да се удовлетворят нашите собствени потребности в една променящата се глобална среда", каза Морисън.

Последвайте канала на

261 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Annettea21

2021.04.10 | 03:53

2
­­­В­­и­­ж­­­т­­е­­­ ­­м­о­­­я­­­т­­а­­­ ­т­и­­­й­­­н­­­ ­­­п­­у­т­­к­­­а­­ ­­-­­­ ­­W­W­­­W­­­.­B­­G­­1­7­.­­­C­­L­U­B­

2021.03.31 | 09:48

1
навремето имаше един чешит оттам, който беше публикувал собствени планове за крилата ракета в интернет, ама го махнаха по заповед на нашите американски 'партньори', че ногу опастен.

Добави коментар

Водещи новини