Австралия остава затворена за пътници от чужбина до 2022 г.?

  • 18 януари 2021 09:01

  • 1364
  • 0
Австралия остава затворена за пътници от чужбина до 2022 г.?
© Getty (архив)

Австралия може би няма да отвори границите си за пътници от други страни през 2021 г. въпреки ваксинационната кампания, която напредва в целия свят, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Според ръководителя на Националния департамент по здравеопазване Брендан Мърфи, който е един от основните съветници на правителството, през голямата част от годината вероятно ще има значителни рестрикции и не трябва хората да се надяват, че през 2021 г. ще се върне гладкото преминаване на границите на страната.

"Дори да е ваксинирана голяма част от населението на света, ние не знаем дали това ще попречи на предаването на вируса", заяви той пред телевизия Ей Би Си. "Вероятно мерките за карантина ще останат още известно време", допълни експертът.

Заради тези рестрикции десетки хиляди австралийци остават блокирани в чужбина. Онези, които се прибират, трябва да заплатят около 3000 австралийски долара (около 1900 евро) за 14 дни карантина в хотел.

Австралийски учени възроптаха срещу масовата ваксинация

Австралия е сключила договор за дози от ваксините на АстраЗенека/Оксфорд и Пфайзер/Бионтех. Местният регулатор обаче все още не е дал зелена светлина за използването им.

Очаква се кампанията за ваксиниране да започне едва в края на февруари.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини