Австралия ще вложи над 920 млн. долара в киберсигурността на страната

Австралийското правителство ще отдели 927 милиона долара за повишаване на киберсигурността на страната и развитие на службите за радиоелекронно разузнаване, съобщи днес премиерът Скот Морисън, цитиран от ТАСС.

В изявление на уебсайта на правителството министър-председателят посочва, че най-крупната в историята на страната инвестиция в киберсигурност ще възлиза на 1,35 милиарда австралийски долара (927 млн. американски), които ще бъдат похарчени през следващите 10 години за развиване на националното управление за радиоелектронно разузнаване и на австралийския център за киберсигурност.

Изнесоха стряскащи данни за киберпрестъпленията по времето на пандемия

Приоритет за федералното правителство е защитата на икономиката, националната сигурност и суверенитета на страната ни. Значителните инвестиции в киберсигурност ще ни предоставят инструменти за борба със заплахите и за защита на австралийците, отбеляза Морисън, цитиран от БТА.

Инвестиционният пакет включва 110,5 млн. американски долара за развитие на управлението за радиоелектронно разузнаване (ASD). Близо 323 млн. долара ще бъдат вложени в създаването на нови подразделения на ASD и наемането на над 500 компютърни специалисти и разработчици в управлението. С част от средствата ще бъде финансирана научно-изследователска работа в областта на защитата на личните данни и гарантиране на киберсигурността, както и работата по създаването на единна национална платформа за обмен на сведения за киберзаплахи.

Коментари

  1. 2020.06.30 | 11:03
    Цензура а???
  2. 2020.06.30 | 10:08
    Уплашиха св от нашенските хакери!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Океания

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет