Макрон пристигна на тридневно посещение в Австралия (снимки)

  • 01 май 2018 19:45

  • 2558
  • 1
Макрон пристигна на тридневно посещение в Австралия (снимки)
© Getty Images/Guliver

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на пристигна в Сидни на тридневно посещение в Австралия, предадоха ДПА и Франс прес.

Макрон припомни, че историческите връзки между двете страни откакто австралийски войници са се били на страната на Франция в двете световни войни, са се укрепили допълнително през 2016 г., когато Австралия поръча на Франция 12 подводници от ново поколение в договор на стойност 35 милиарда евро.

Този проект обвързва двете страни в партньорство за повече от 50 години чрез строежа и поддръжката на подводниците, отбелязва Асошиейтед прес.

Макрон и австралийският премиер Малкълм Търнбул ще обсъдят влиянието на Китай в южната част на Тихия океан, където Франция има няколко островни територии. Те ще обсъдят и споразумението за свободна търговия между ЕС и Австралия, което ще влезе в сила по-късно тази година.

По време на визитата си Макрон ще подпише редица споразумения за сътрудничество в здравеопазването, космическите изследвания, научноизследователската дейност, висшите учебни заведения, военните технологии и киберсигурността.

Франция желае да засили двустранното икономическо сътрудничество в момент, когато Брекзитът дестабилизира един исторически партньор на Австралия, отбеляза Макрон, имайки предвид Великобритания, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2558 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай смок

2018.05.02 | 08:56

1
Макрон си е баш бисексуален гернитолог + некрофил ! Да ева джендерчето !

Добави коментар

Водещи новини