Двама австралийски министри подадоха оставки

  • 29 декември 2015 11:12

  • 865
  • 0
Двама австралийски министри подадоха оставки
© Gettyimages/Gulliver

Двама австралийски министри подадоха оставки и нанесоха един от най-тежките политически удари за премиера Малкълм Търнбул, откакто той встъпи в длъжност през септември, предаде ДПА.

Единият министър напусна заради поведението си с държавна служителка в бар в Хонконг, а вторият е разследван от полицията.

Министърът за градовете Джейми Бригс заяви, че е допуснал "грешка в професионалната си преценка" и не е спазил "изискваните от министрите високи норми на поведение", след като е посетил нощен бар с началника на канцеларията си и държавна служителка по време на официално посещение в Хонконг миналия месец.

Бригс заяви, че общуването е било неформално и че в края на вечерта жената се е прибрала у дома, а той и началникът на канцеларията му - в хотела си.

В следващите дни обаче държавната служителка изрази притеснение от поведението ми към нея в това заведение, дали то е било допустимо, се казва в изявлението на Бригс. "В нито един момент не съм възнамерявал да се държа неуместно и трябва да отбележа, че не е имало твърдения за нищо незаконно, нито се е случило нещо подобно", добави той.

38-годишният Бригс е женен, с три деца. Той заяви, че държавната служителка се е почувствала оскърбена вече след случилото се и че той лично й се е извинил.

Другият подал оставка е Мал Бръф, министър на отбранителната промишленост и науката. Той от няколко месеца е разследван от федералната полиция, а домът му бе претърсен след твърдения, че е дал неверни показания пред парламента и е играл роля в незаконно копиране на дневници на бивш председател на парламента.

Последвайте канала на

865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини