Слагат гумени тротоари в Австралия

  • 17 октомври 2011 11:26

  • 3051
  • 0
Слагат гумени тротоари в Австралия
© Интернет

Гумени тротоари заради падналите пияници започнаха да инсталират австралийски кръчми, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Новата инициатива ще предпази тези, които са прекалили с чашката, от тъй-наречената паважна екзема, изразяваща се в ожулени носове и потрошаване на крайници.

Специалните тротоарни покрития се изготвят от рециклирани автомобилни гуми. Те са идеална алтернатива на бетона, който досега причиняваше доста главоболия на среднощните пияници.

Повърхността на гумените тротоари е мека, досущ като тартанова писта, и предпазва почерпените от досадни охлузвания. Новите тротоарни плочки са се оказали толкова ефективни, че австралийски собственици на барове започнали да ги монтират дори и в самите заведения край дансингите.

Според вестника новите покрития се посрещат много добре и от биячите на баровете, когато им се наложи да изхвърлят бурен клиент навън. Точно пред кръчмите най-често ставали и сбиванията "на изпроводяк", при които едно безопасно "приземяване" никак не е за подценяване.

Австралийските фирми, които произвеждат гумени покрития за тротоари, се радват на повишените си годишни обороти. През 2005 г. те са били 70 милиона долара, а през миналата - 100 милиона долара, уточнява вестникът.

Последвайте канала на

3051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини