Австралия затегна законите за имиграция

  • 05 декември 2014 07:30

  • 1579
  • 1
Австралия затегна законите за имиграция
© Getty Images/Guliver

Правителството на Австралия още повече затегна законите за имиграцията, като въведе спорните временни визи за бежанци, които не им дават правото да се установяват в страната, предаде AFP.

Припомняме, преди дни швейцарците проведоха референдум по 3 инициативи, една от които въвеждане на допълнителни, стриктни ограничения на имиграцията, но в крайна сметка те бяха отхвърлени.

Поправките в закона за миграцията на Австралия бяха приети в долната камара на парламента в петък сутринта, след бурен среднощен дебат в горната камара, съобщава Фокус.

„Временните защитени визи” дават на бежанците защита за срок от три години, но не им дават право да се установяват в Австралия завинаги. Те ще могат да бъдат връщани в родината им, след преоценка в края на тригодишния период.

Правителството върна визите, използвани от предишни правителства на консерваторите, за да се справи с чакащите 30 000 бежанци, пристигнали в страната с лодки.

Все пак властите обещават да увеличат общия прием на бежанци с 7500 и да освободят стотиците деца, държани в центровете за задържане.

Последвайте канала на

1579 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Да

2015.03.24 | 00:44

1
То пък все едно някой умрял от желание да ходи в тая утрепана Австралия ...

Добави коментар

Водещи новини