Изчезналият боинг свършил горивото

  • 27 май 2014 12:42

  • 3308
  • 0
Изчезналият боинг свършил горивото
© Getty Images/Guliver (архив)

Най-вероятната причина за изчезването на малайзийския пътнически самолет Боинг 777-200 е свършване на горивото, след  което самолетът е паднал в Индийския океан. Това заявиха днес експерти от австралийската агенция за транспортна безопасност след анализ на спътникови данни, публикувани в доклад на малайзийските власти, предаде ИТАР-ТАСС.

Според тези данни постъпващите ежечасно в спътник звукови сигнали от самолета са станали нередовни преди окончателното  изчезване на връзката със самолета. Това води специалистите до предположението, че електронната система на Боинга на няколко  пъти е отказвала заради недостиг на гориво.

Освен това австралийските експерти отбелязват, че зоната на издирване на самолета в Индийския океан се пресича с единствения авиационен маршрут в района, който свързва австралийското пристанище Пърт с Кокосовите острови. Според специалистите е  възможно самолетът да се е движил по този маршрут на автопилот, а екипажът може би е бил в безсъзнание, пише БТА.

В нощта на 7 срещу 8 март пътнически самолет Боинг 777-200 на малайзийските авиолинии с 227 пътници на борда, изпълняващ  полет от Куала Лумпур до Пекин, изчезна от радарите на авиодиспечерите. До момента опитите за откриването му са безуспешни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини