Австралия разширява зоната за издирване на малайзийския самолет

  • 28 април 2014 09:44

  • 1156
  • 1
Австралия разширява зоната за издирване на малайзийския самолет
© Getty Images/Guliver

Австралийският премиер Тони Абът съобщи, че районът, в който ще се извършва подводното издирване на изчезналия на 8 март малайзийски пътнически самолет с 239 души на борда, ще бъде разширен, предадоха световните агенции.

Абът припомни, че вече 52 дни са минали от изчезването на самолета и че роботът, използван за търсенето, не е открил нищо. Сега издирването на останките от самолета влизат в нова фаза, допълни той.

Първоначално роботът Блуфин 21 издирваше район с радиус от 10 километра и дълбочина 4,5 километра в зоната, където бяха засечени сигнали, за които се предполагаше, че съвпадат с тези, излъчвани от предавателите на черните кутии на самолета.

Ще направим всичко, за да разрешим тази мистерия. Искам семействата на пътниците в самолета и целият свят да знаят че Австралия няма да избяга от отговорностите си, подчерта Тони Абът.

Самолетът изпълняваше курс от Куала Лумпур за Пекин, но по неизвестни засега причини се отклони от него и се насочи към южната част на Индийския океан. Предполага се, че е потънал западно от австралийския град Пърт.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.13 | 19:47

1
Няма да го открият. Смолетът е отвлечен от изънземни.

Добави коментар

Водещи новини