WikiLeaks събира пари

  • 04 юли 2013 11:20

  • 912
  • 0
WikiLeaks събира пари
©

Партията WikiLeaks започна да събира пари, предаде РИА Новости.

Политическата формация на Джулиън Асандж бе регистрирана за парламентарните избори в Австралия, които ще се състоят на 14 септември. Според ръководителя на предизборния щаб Грег Барнс партията ще представи кандидати за Сенат в щатите Нов Южен Уелс, Виктория и Западна Австралия. Имената на кандидатите за горната камара на парламента в Канбера ще бъдат обявени след десетина дни. Основателят на сайта, разкрил документи на Държавния департамент на САЩ ще се кандидатура в щата Виктория. Партията ще приема анонимни дарения до 12 400 австралийски долара, каквато е максималната сума за пари давана от пожелали да не излизат наяве лица.

Асандж обяви намерението си да се кандидатира за сенатор, като се позова на правото си да участва в надпреварата, въпреки че се намира в чужбина. Той има шансове да стане парламентарист, защото партията може да получи между 15 и 27% от гласовете. Минималният праг за влизане в Сената е 14 на сто, пояснява медията.

Основателят на WikiLeaks се крие в посолството на Еквадор в Лондон. Той трябва да бъде предаден на Швеция, където е заподозрян в изнасилване. Австралиецът смята, че може да бъде предаден на САЩ и да бъде осъден на смърт заради разкритията си.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини