Арт Рио 2012 събира ценители на изкуството

  • 14 септември 2012 10:17

  • 993
  • 0
Арт Рио 2012 събира ценители на изкуството
©

В следващите няколко дни Бразилия се превръща в център на таланта и красотата. В Рио де Жанейро врати отвори най-мащабното изложение за съвременно и класическо изкуство - Арт Рио.

Рио де Жанейро продължава да затвърждава репутацията си на център на големи международни събития. През следващите няколко дни арт изложението в града е мястото, което всеки ценител на изкуството трябва да посети. Събитието се провежда за втора поредна година. Този път целта на организаторите е в две посоки - да промотират бразилското изкуство и да привлекат световноизвестни галерии, информира БНТ.

Ние преминаваме през един наистина особен момент. Бразилия се превръща в основен играч на сцената на изкуствата. През следващите десет години страната ни ще бъде основна сила в киното, театъра, музиката и световното изкуство, коментира организаторът на събитието Луиш Каланьо.

До 16 септември посетителите ще могат да разгледат различни класически и съвременни произведения на изкуството. Цените на експонатите варират от няколко хиляди до милиони долари.

Последвайте канала на

993 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини