Панама: Ще депортираме мигранти в Еквадор, Индия и Китай

  • 23 август 2024 14:09

  • 133
  • 1
Панама: Ще депортираме мигранти в Еквадор, Индия и Китай
© Getty images (архив)

Панамското правителство обяви днес, че ще бъдат изпълнени полети за депортиране на мигранти до Еквадор, Индия и Китай, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1634

Според правителството целта е да бъде намален мигрантският поток.

По време на кампанията си наскоро встъпилият в длъжност президент на Панама Хосе Мулино заяви, че ще работи за това Панама вече да не e държава със статут на транзитна точка за мигранти.

Увеличава се броят на мигрантите, пресичащи през Панама

Финансирани от Вашингтон, полетите за депортиране започнаха по-рано тази седмица и на първия самолет имаше мигранти от Колумбия. Решението за полетите е взето по-малко от три месеца преди президентските избори в САЩ през ноември, при които незаконната миграция е един от основните въпроси.

В продължение на години мигранти от Южна Америка и други места по света се опитват да стигнат до САЩ, като прекосят пеша опасната джунгла Дариен, която свързва Колумбия с Панама.

Мулино нито уточни законовия статус на мигрантите, които ще летят до Еквадор, Китай или Индия, нито даде подробности за това дали те са криминално проявени.

Той отбеляза, че полетите до Еквадор ще бъдат изпълнени на 29 август, до Колумбия - на 30 август, а до Индия - на 3 септември. Президентът не даде информация кога ще бъдат осъществени полетите до Китай.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
133 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.23 | 14:20

1
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex

Добави коментар

Водещи новини