Летовник загина след ухапване от паяк

  • 16 юли 2024 12:38

  • 696
  • 0
Летовник загина след ухапване от паяк
© pixabay

Летовник почина, след като беше ухапан по крака от отровен паяк, гнездил в плетен стол на ресторант.

Инцидентът се разгира в Бразилия, а жертвата, наречена само Винисиус, е бил на почивка с шестима приятели в Кайру, в бразилския щат Баиям, когато групата решила да хапне в ресторант на плажа след разходка с лодка. Докато Винисиус се настаняваше на плетен стол, един приятел го предупредил, че столовете от тръстика са любимото място за гнездене на местния смъртоносен кафяв паяк.

Местните медии добавят, се, че приятелят му посочил пашкул на паяк, но въпреки това той седнал там. На следващия ден, казват негови приятели, той се разболял сериозно с болки в гърдите и затруднено дишане и докато го откарат в болницата, плътта около ухапването започнала да почернява.

Болничните снимки показват как некрозата е започнала да се разпространява върху крака му, когато мощният невротоксин на паяка го е завладял. Местните медии съобщават, че той се е борил за живота си в продължение на пет дни, но е починал в болница на 14 юли, пише Телеграф.

Змия ухапа пенсионер, докато полива градината си

Собственикът на заведението, където е бил ухапан Винисиус, каза: „Това никога не се е случвало, за 20 години, не сме имали подобен случай“. Служителите проверяват записите от вътрешната охранителна система за видеонаблюдение, за да видят как и кога Винициус е бил ухапан. Не е ясно кой паяк е ухапал жертвата, но двата бразилски кафяви паяка , кафявата вдовица и скитащият паяк, са сред най-смъртоносните на Земята.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини