Колумбия ще евтаназира и стерилизира част от хипопотамите на Пабло Ескобар

  • 03 ноември 2023 10:22

  • 1185
  • 2
Колумбия ще евтаназира и стерилизира част от хипопотамите на Пабло Ескобар
©

Правителството на Колумбия обяви, че ще стерилизира, евтаназира или премести дивите наследници на хипопотамите, принадлежали на наркобарона Пабло Ескобар, защото се размножават неконтролируемо, съобщиха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Министерството на околната среда и устойчивото развитие има План за управление и контрол на хипопотамите в Колумбия. Стерилизацията ще започне следващата седмица, каза министър Мария Сузана Мухамад Гонсалес. По план тази година ще бъдат стерилизирани 20 хипопотама, а от 2024 г. целта е да бъдат стерилизирани 40 животни годишно. Всяка процедура струва средно 40 милиона песос (9800 щатски долара).

Хипопотамите на Пабло Ескобар се размножават неконтролируемо в Колумбия

Колумбийското правителство съобщи, че постига напредък по отношение на преместването на животните в други държави като Мексико и Индия, както и по отношение на етичната евтаназия.

Пращат в резервати хипопотамите на Пабло Ескобар

"Трябва да уточним, че това не е единствената стратегия, нито пък би била достатъчна, не бихме могли да контролираме популацията само със стерилизация", каза Мухамад.

Колумбия от години се бори с неконтролируемото разпространение на дивите хипопотами. През 2022 г. те са добавени в списъка на инвазивните видове в страната. 

Съд в САЩ даде граждански права на хипопотамите на Пабло Ескобар

Животните са потомство на четири африкански хипопотама, внесени от Ескобар за комплекса му от имения "Хасиенда Наполес". След като той е застрелян от силите за сигурност през 1993 г., комплексът запада и хипопотамите се преместват в околните гори. В страната вече има повече от 160 хипопотама. Животните унищожават ниви, нарушават баланса на екосистемата и излагат на опасност местните жители. Ако не бъде контролирана, популацията може да нарасне до 1000 животни до 2035 г., казаха от министерството.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1185 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.03 | 10:51

2
Защо просто не ги нарежат на пържоли?

2023.11.03 | 10:31

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:------>> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини